Popup-vensters

Deze module is kostenloos.

Afhankelijk van het soort hyperlink (intern of extern) en algemene instelling opent het cms een hyperlink in hetzelfde venster of opent het een nieuw venster.

Of, en zo ja, in wat voor soort venster een hyperlink geopend moet worden, kan de redacteur per hyperlink bepalen. Door met de rechter muistoets op een hyperlink te klikken zijn (onder andere) de volgende opties beschikbaar:

De lijst van popups waaruit u kunt kiezen bij de laatste optie kunt u via de popup-module beheren.

De popup-module opent standaard met de lijst van beschikbare popups.

Nieuw popup-venster

Wanneer u op de knop 'Nieuw popup-venster' klikt verschijnt het scherm om een nieuwe popup te definieren:

Naam De naam van het popup-venster. Deze naam verschijnt in de lijst van popup-vensters als u een popup-venster wilt instellen bij een hyperlink.
Omschrijving Omschrijving van het popup-venster. Voor eigen gebruik in het cms.
Naam venster  Een unieke naam voor dit popup-venster. Als u geen naam opgeeft, dan zal de browser elke keer als op een hyperlink wordt geklikt met dit popup-venster ingesteld een nieuw venster worden geopend. Geeft u wel een naam op, dan zal de browser alle links die dit popup-venster gebruiken in een reeds geopend venster met deze naam openen. Voordeel van dit laatste is dat de gebruiker na verloop van tijd niet met tientallen geopend vensters zit (al dient het gebruik van popups sowieso beperkt te blijven... was het alleen maar vanwege de vele popup-blockers).
Breedte De breedte van het popup-venster in pixels. Als u niets opgeeft krijgt het venster 'een' breedte, afhankelijk van de instellingen van de gebruiker.
Hoogte Idem, maar dan voor de hoogte van het venster.
X-positie De (horizontale) x-positie op het scherm waar de linker bovenhoek van de popup gepositioneerd moet worden.
Y-positie Idem, maar dan voor de verticale positie.
Menubalk,
Knoppenbalk,
Statusbalk,
Resizable,
Scrollbars
Via al deze opties bepaalt u (in beperkte mate) de verschijning van het venster. Afhankelijk van de wensen kunt u bijvoorbeeld een kaal venster definiėren (alles op 'Nee') of met enkele zaken als een statusbalk en een scrollbar maar verder niets.
Zet u 'Resizable' op 'Nee' dan kan de gebruiker het venster niet groter of kleiner maken. In combinatie met geen scrollbars en een te lange/breede pagina kan dat betekenen dat de gebruiker een deel van inhoud niet te zien krijgt.

Overzicht van popup-vensters

Alle popup-vensters worden weergegeven gesorteerd op naam.

Klik op de naam van een popup-venster om de popup te bewerken. U kunt het popup-venster te allen tijde wijzigen. Het cms update automatisch alle hyperlinks op alle pagina's die gebruik maken van deze popup.

Klik op het verwijderen-icoontje  achter een popup om deze te verwijderen.