Verkorte urls

Deze module is kostenloos.

Het cms maakt standaard goed leesbare urls voor elke pagina. Op basis van menu-items en pagina-titels is de url van deze pagina bijvoorbeeld /help/modules/verkorte_urls. Bij langere menu-items en titels of pagina's die nog een niveau dieper liggen wordt de url ondanks de duidelijke naamgeving toch minder makkelijk te onthouden.

Om veel gebruikte urls in te kunnen korten en makkelijk te onthouden urls te kunnen gebruiken in (advertentie)uitingen is de verkorte urls module bedacht. Via deze module kunt u zelf een (kort) woord gebruiken om door te verwijzen naar een pagina met een (veel) langere url. Van /help/modules/verkorte_urls maakt u dan bijvoorbeeld /kort.

Via 'Modules >  Verkorte urls...' komt u bij het beheerscherm voor verkorte urls.

Het scherm toont standaard twee voorbeelden van een verkorte url naar een eigen pagina en naar een externe website. Dit zijn voorbeelden, ze worden dus niet daadwerkelijk gebruikt.

Verkorte url opgeven

U kunt direct bij 'Verkorte url' de gewenste korte naam opgeven voor een korte url. De korte url mag eenm eenvoudig woord zijn, maar kan ook een complete url zijn.

Na de korte url geeft u de url van de pagina op. Voor interne pagina's kunt u direct een pagina kiezen uit de sitemap door op het -icoontje achter het veld klikken.
Voor externe pagina's/websites geeft u de url op zoals u die ziet in de adresbalk van de browser als u zelf naar die pagina gaat. Voor urls naar eigen website dient de url te beginnen met een / (anders zal het cms een eventuele eigen domeinnaam zelf verwijderen, u kunt dus direct vanuit de adresbalk knippen en plakken.) Urls naar externe websites dienen logischerwijs te beginnen met http://...

Klik op 'Opslaan' en u kunt de verkorte url uitproberen door op het -icoontje achter de korte url te klikken.

NB: nieuwe verkorte urls of wijzigingen zijn na 5 minuten actief. Wacht dus minimaal 5 minuten voor ze eventueel te testen.

Wilt u meerdere verkorte urls achterelkaar opgeven, klik dan steeds op 'Voeg verkorte url toe' voor een nieuwe regel.

Klik op het verwijderen-icoontje achter een regel om de verkorte url te verwijderen.

NB: Verkorte urls werken alleen als de website onder een eigen domeinnaam draait. Verkorte urls werken ook alleen in combinatie met de hoofddomeinnaam. Een verkorte url kan dus niet gebruikt worden in combinatie met de extra domeinnamen.