DNS updates

Als u een nieuwe domeinnaam registreert of een bestaande wijzigt dan zal de hostingpartij de domeinnaam met het corresponderende IP-nummer opnemen in haar eigen nameserver en doorgeven aan de centrale nameservers van het internet.

Alle Internet Service Providers (ISP) moeten geregeld de centrale nameservers raadplegen, zodat ook zij weten dat er wijzigingen hebben plaatsgevonden. Het hangt van de ISP af wanneer zo'n DNS-update plaatsvindt. Sommige ISP's werken hun systemen elke dag bij of soms om de paar uur, anderen doen dit slechts eenmaal per week. Zo kan het dus zijn dat iemand die via ADSL van KPN surft al wel een domeinnaam en/of nieuwe website kan bereiken, terwijl iemand die bij Chello inbelt dat nog niet kan. Het zal in ieder geval minimaal een paar dagen duren voor een nieuw geregistreerde of gewijzigde domeinnaam bij iedereen bekent is.