Hyperlink naar document/bestand

Via de -knop kunt u zelf hyperlinks in de tekst invoegen naar eigen documenten en bestanden. Door op de knop te klikken verschijnt een popup-venster met uitgebreide mogelijkheden voor het selecteren en beheren van documenten/bestanden. U kunt ook in dit popup-venster komen door in de werkbalk op 'Invoegen' te klikken en vervolgens op ' Download...'.

Bovenaan de tab ziet u 2 knoppen:

Bestand toevoegen

Klik op deze knop om een bestand toe te voegen. Er opent zich een venster waarmee u een bestand op uw eigen pc kunt selecteren. Als u een bestand heeft gekozen zal deze naar het cms gestuurd worden, zodat u het bestand op de website kunt gaan gebruiken.

Tip! Heeft u veel documenten die u wilt toevoegen? Pak de documenten dan samen in een zip-bestand en kies dat zip-bestand als zijnde het document die u naar de website wilt sturen. Het cms zal het zip-bestand op de server uitpakken en de documenten toevoegen aan de map.
NB: Om te voorkomen dat het cms het zip-bestand zelf toevoegd als document moet u de Shift-toets ingedrukt houden als u het bestand selecteert op uw computer en op 'Ok' klikt.

Door op de naam/titel van een document te klikken wordt de hyperlink ingevoegd in de tekst. Als er geen tekst is geselecteerd wordt het woord waar de tekstcursor op staat de hyperlink.

Als u een hyperlink naar een CSV bestand maakt, dan zal het cms vragen of de inhoud van het bestand als een tabel moet worden ingevoegd. Kies 'Ok' als u dat wenst, of 'Annuleren' als u daadwerkelijk een hyperlink wenst in te voegen. De tabel kunt u vervolgens bewerken/wijzigen zoals een handmatig ingevoegde tabel.

Tip! Als u een Powerpoint presentatie wilt gebruiken op de website, bedenk dan dat een powerpoint presentatie met veel foto's erg groot kan worden en dus veel tijd in beslag neemt om te downloaden. De foto's kunt u in Powerpoint verkleinen zodat de presentatie in z'n geheel kleiner wordt: Klik in Powerpoint met de rechtermuistoets op een afbeelding, kies 'Afbeelding opmaken' en vervolgens linksonder 'Comprimeren'. Zet de resolutie op 'Web/scherm'. Negeer de waarschuwing die verschijnt door op toepassen te klikken. Bewaar de presentatie onder een andere naam en upload die presentatie.

Nieuwe map

Standaard staat u in de map 'common' (Engels voor 'algemeen'). Om bestanden naar wens onder te verdelen kunt u zelf mappen aanmaken. Klik op de knop en er verschijnt een popup met een invoerveld. Geef de gewenste naam voor de map en klik op 'Ok'. De map wordt aangemaakt en het cms springt meteen naar die map. De map is standaard leeg: u kunt meteen beginnen met het toevoegen van eigen bestanden.

Mappen

Onder de knoppen ziet u de lijst met mappen. De map common is standaard. Deze map kunt u ook niet verwijderen. Klik op de knop 'Nieuwe map' om zelf mappen toe te voegen.

Als u een map heeft selectereerd verschijnt er een verwijder-knop . Klik op deze knop als u de map wilt verwijderen.

NB: de map inclusief alle bestanden zal na bevestiging worden verwijderd!

Als de Beveiligde toegangs-module actief is, dan verschijnt achter de map (ook) de instellingen-knop . Klik er op om de gewenste groepen toegang te geven tot de map. Alleen gebruikers uit die groepen kunnen dan de bestanden downloaden.

Per map worden de zich daarin bevindende bestanden getoond.

Sorteren
Klik op de naam van een kolom om de bestanden op die kolom te sorteren.

Bestanden verwijderen/verplaatsen
Boven de lijst van bestanden staat een dropdownmenu waar u uit verschillende acties kunt kiezen: bestanden verwijderen of bestanden verplaatsen naar een andere map. Vink de gewenste bestanden aan en kies een actie. Na bevestiging zal de actie worden uitgevoerd.

NB: als u bestanden verplaatst naar een andere map hoeft u niet de hyperlinks aan te passen. Het cms zal automatisch alle hyperlinks naar de verplaatste documenten aanpassen voor u.

Instellingen per document
Per document kan de status, titel en samenvatting opgegeven worden. Klik hiervoor op het -icoontje achter elk document. De status wordt alleen gebruikt door (maatwerk)modules die overzichten maken van documenten. Als de status op 'niet publiceren' staat zullen deze modules het document niet tonen. Het document kan nog wel gewoon op de website gebruikt worden door er gewoon een linkje naar te maken.

Als de Paginalijsten-module actief is kunnen aan een document labels gehangen worden. Op basis van de labels kunnen met de paginalijsten-module overzichten worden gegenereerd.

Als de Beveiligde toegangsmodule actief is kan het document worden beveiligd. Selecteer de gewenste groepen en alleen gebruikers uit die groepen kunnen het document downloaden. Na het wijzigen van de toegang hoeft de website niet gepubliceerd te worden, de wijzigingen zijn direct van kracht.

Bestanden bekijken/downloaden
Klik op het download-icoontje achter elk bestand om het bestand te bekijken en/of te downloaden.