Menubalk

De menubalk bevindt zich boven de werkbalk. De menubalk biedt nagenoeg dezelfde functies als de werkbalk, behalve die voor tekstopmaak.

Het hoofdmenu bestaat uit de opties 'Bestand', 'Bewerken', 'Invoegen', 'Modules', 'Autorisatie' en 'Instellingen'.

NB: Niet alle opties zijn te allen tijde zichtbaar. Afhankelijk van het abonnement en/of rechten kunnen bepaalde opties ontbreken.

Bestand
Onder 'Bestand' vindt u enkele opties om de bestanden, de pagina's, te beheren:

Nieuwe pagina  Hiermee kunt u een nieuwe pagina aanmaken. Het cms springt meteen naar de nieuwe pagina. Een nieuwe pagina kunt u ook aanmaken via de sitemap.
Nieuwe nieuwsbrief

Hiermee kunt u een nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Het cms springt meteen naar de nieuwe nieuwsbrief. Een nieuwe nieuwsbrief kunt u ook maken via de nieuwsbrief-module.

Nieuw nieuwsitem

Hiermee kunt u een nieuw nieuwsitem aanmaken. Het cms springt meteen naar het nieuwe nieuwsitem. Een nieuw nieuwsitem kunt u ook aanmaken via de nieuwsitems-module.

Opslaan Het cms slaat automatisch wijzigingen op. U hoeft dus zelf niet steeds de pagina op te slaan. Wilt u de wijzigingen expliciet opslaan, klik dan op deze optie. Zodra het menu verdwijnt zijn de wijzigingen opgeslagen.
Kopieren Van de huidige pagina kunt u een kopie maken. Klik op deze optie en de kopie wordt gemaakt. Het cms springt meteen naar de kopie toe.
Verwijderen Klik op deze optie om de huidige pagina te verwijderen. Na het verwijderen springt het cms automatisch naar de homepage (die nooit verwijderd kan worden). U kunt pagina's ook verwijderen via de sitemap.
Zoeken (in cms)... U kunt zoeken in alle pagina's in het cms. Klik op deze optie en een popup-venster verschijnt. Geef het gewenste zoekwoord op en alle pagina's met dat woord worden getoond. Klik op de titel van een pagina om er naar toe te gaan. De popup toont ook tabs van A-Z met onder elke tab de pagina's waarvan de titel met de betreffende letter begint.
Uitloggen Uitloggen om het cms netjes te verlaten.

Bewerken

Via 'Bewerken' komt u bij de pagina-instellingen en stijl-instellingen.
Pagina-instellingen  Deze optie vindt u ook direct op de werkbalk.
Stijl-instellingen  Deze optie staat bij de pagina-instellingen achter de 'Stijl'. Via het menu komt u er sneller bij.

Invoegen
Onder 'Invoegen' vindt u de opties om hyperlinks, tabellen, etc. in te voegen of het invoegen van elementen van modules zoals formulieren of een poll.

Modules
Deze optie biedt toegang tot de verschillende modules.

Autorisatie
Hier vindt u de opties om gebruiker en gebruikersgroepen en redacteuren en redacteurgroepen te beheren.

Instellingen
Via 'Instellingen' komt u bij de website-instellingen, domeinnamen en SEO-instellingen.
Website-instellingen Deze optie vindt u ook direct op de werkbalk.
Domeinnamen

Deze optie staat bij de website-instellingen achter de 'Domeinnaam/URL'. Via het menu komt u er sneller bij.

Google Achter deze optie vindt u de mogelijkheden voor SEO.