home | sitemap

Meerdere Google Analytics conversiecodes

Het is mogelijk om meerdere conversiecodes, zogenaamde trackers, in te zetten. Bijvoorbeeld om voor meerdere websites de eigen en overkoepelende statistieken te meten. Elke website krijgt dan zijn eigen conversiecode plus de conversiecode voor alle websites.

Het toevoegen van meerdere conversiecodes is een klein beetje handwerk, want twee of meer conversiecodes compleet toevoegen is niet de juiste weg.

Toevoegen meerdere trackers bij asynchrone trackers (nieuwe stijl)

Bij de nieuwe, asynchrone tracker van Google Analytics ziet de conversiecode er als volgt uit:

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-12345678-1']);
_gaq.push(['_trackPageview']);

function() {
  var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
  ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-  analytics.com/ga.js';
  var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

Elke extra tracker/code dient als volgt te worden toegevoegd:

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-12345678-1']);
_gaq.push(['_trackPageview']);

// Extra tracker
_gaq.push(['t2._setAccount', 'UA-87654321-2']);
_gaq.push(['t2._trackPageview']);

(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

De extra tracker krijgt een eigen prefix (in dit geval t2.) en zijn eigen _setAccount en _trackPageview aanroep. Elke volgende tracker kan met een eigen prefix en unieke code worden toegevoegd.

NB: Elke tracker moet zijn eigen unieke code UA-XXXXXXXX-XX hebben. Bovenstaande codes zijn slechts voorbeelden!

Zie voor meer informatie http://code.google.com/intl/nl/apis/analytics/docs/tracking/home.html

Toevoegen meerdere trackers bij traditionele trackers (oude stijl)

De 'oude' Google Analytics code ziet er als volgt uit

<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
try {
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-12345678-1");
pageTracker._trackPageview();
} catch(err) {}
</script>

Elke extra tracker dient te worden toegevoegd als volgt:

<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
try {
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-12345678-1");
pageTracker._trackPageview();

// Extra tracker
var pageTracker2 = _gat._getTracker("UA-87654321-2");
pageTracker2._trackPageview();

} catch(err) {}
</script>

De extra tracker krijgt een variabele naam (in dit geval pageTracker2). Elke volgende tracker kan met een eigen variabele naam en code worden toegevoegd, bijv. pageTracker3, etc.

NB: Elke tracker moet zijn eigen unieke code UA-XXXXXXXX-XX hebben. Bovenstaande codes zijn slechts voorbeelden!