Typ hier uw tekst...

Indexeren door zoekmachine

Standaard zijn alle pagina's die een zoekmachine kan vinden, te doorzoeken. 'Kan vinden' betekent dat de zoekmachine de pagina's op het spoor komt door gewoon de hyperlinks in het menu en op pagina's te volgen. Pagina's die niet in de sitemap staan zal een zoekmachine dus sowieso niet vinden en dus ook niet tonen bij de zoekresultaten.

Om een pagina die wél in de sitemap staat niét te laten indexeren, kan de instelling 'Indexeren door zoekmachine' op 'Nee' worden gezet. De pagina wordt dan gekenmerkt als 'Deze pagina niet opnemen in de zoekresultaten, maar wel de hyperlinks op deze pagina verder volgen'. Dit geldt zowel voor de eigen zoekmachine van het cms als voor externe zoekmachines als Google, etc.

URL

Als bij Instellingen > Google > Overige... is ingesteld dat per pagina een eigen URL opgegeven kan worden, dan is dit veld zichtbaar. Indien de pagina een eigen URL moet krijgen (anders dan de door het cms automatisch gegenereerde URL), geef dan hier de complete URL op inclusief de websitenaam en de extentie .html. Voorbeelden: mijnwebsite/paginanaam.html of mijnwebsite/mijn/pad/naar/pagina.html

Sitemap.xml prioriteit

De prioriteit voor deze pagina in de sitemap.xml. De prioriteit geeft de gemiddelde prioriteit van deze pagina aan ten opzichte van alle andere pagina's. Des te hoger, des te belangrijker deze pagina voor deze website is. Zoekmachines houden hier vervolgens rekening mee.

De standaard waarde is 0.5. Belangrijkere pagina's dienen een hogere prioriteit te hebben, minder belangrijke pagina's een lagere prioriteit.

Meer over De sitemap.xml.

Sitemap.xml update frequentie

De update frequentie voor deze pagina in de sitemap.xml. De update frequentie geeft aan hoe frequent deze pagina ongeveer wijzigt. Voor een nieuwspagina kan de waarde bijv. op dagelijks of wekelijks worden gezet. Voor een contact-pagina bijv. op jaarlijks.

De standaard waarde is maandelijks.

Meer over De sitemap.xml.