home | sitemap

Algemeen

Naam website

De naam van de website zoals bekend in het cms. Deze is bij het aanmaken van de website opgegeven en is uniek: er kan geen tweede website zijn met dezelfde naam. De naam kan op verzoek achteraf gewijzigd worden.

Tip: gebruik als naam voor de website altijd de domeinnaam. Is de domeinnaam bijvoorbeeld www.mijnwebsite.nl, neem dan als naam mijnwebsite. U kunt dan eenvoudig de website bewerken door naar www.mijnwebsite.nl/edit te gaan, of de statistieken bekijken via www.mijnwebsite.nl/stats. Is de domeinnaam anders dan de website, dan moet u altijd de websitenaam opgeven, bijvoorbeeld www.mijnwebsite.nl/edit/anderenaam.

Domeinnaam/URL

De domeinnaam waaronder de website beschikbaar is. De domeinnaam moet opgegeven worden zonder http://, maar hoeft niet per se te beginnen met www. Ook subdomeinnamen als intranet.mijnwebsite.nl zijn dus mogelijk. Ook de extensie .nl is niet verplicht, alle mogelijke extensies als .com, .eu, .org, .mobi, etc. zijn toegestaan.

Achter het invoerveld staat de -knop om meerdere domeinnamen aan een website te koppelen.

NB: naast het invullen van de domeinnaam bij de website-instellingen moet eventueel ook de dns aangepast worden.

Titel website

De titel van de website. De titel wordt altijd voor de pagina-titel getoond. Als dat niet is gewenst kan dit worden gewijzigd via de instellingen voor zoekmachine-optimalisatie.

Is de websitetitel bijvoorbeeld 'Bedrijfsnaam' en de paginatitel 'Over ons', dan is de titel die in de balk van het browservenster wordt weergegeven: Bedrijfsnaam - Over ons

Samenvatting

De samenvatting van de website voor de 'description'-tag op basis waarvan (externe) zoekmachines (ook) de relevantie van de website/pagina's bepalen. Zoekmachines als Google tonen de samenvatting ook direct onder de link (=titel pagina). Heeft een pagina geen eigen samenvatting, dan wordt de samenvatting van de website gebruikt.

Keywords

De keywords van de website worden gebruikt als inhoud voor de 'keywords'-tag op basis waarvan (externe) zoekmachines (ook) de relevantie van de website/pagina's bepalen.
De keywords van een pagina worden altijd gecombineerd met die van de website. Als dat niet is gewenst kan dit worden gewijzigd via de instellingen voor zoekmachine-optimalisatie.

Stijl

Per website kunt u 1 stijl/vormgeving instellen. U kunt vrij kiezen uit de beschikbare vormgevingen voor uw website. Dit kunnen de standaard vormgevingen zijn, maar het beste/mooiste is natuurlijk een eigen vormgeving in uw eigen huisstijl.

Afhankelijk van de vormgeving kan de verschijning van een pagina impliciet afhankelijk zijn van het soort pagina. De homepage kan bijvoorbeeld afwijkend worden weergegeven of de pagina's voor het zoeken. Dit is afhankelijk van hoe de vormgever de vormgeving heeft gerealiseerd.
Het kan ook zijn dat er meerdere verschijningen (sjablonen) beschikbaar zijn. Per pagina kunt u dan bij de Pagina-instellingen een sjabloon instellen.

Afhankelijk van de vormgeving/stijl zijn er nog meer instellingen mogelijk. Klik hiervoor op de -knop achter de gekozen stijl. Er verschijnt een popup met de algemene instellingen voor alle pagina's (die u weer per pagina kunt laten afwijken).

Neem contact op met de vormgever van uw website voor de mogelijkheden.

Taal

De standaard modules van het cms bevatten hier en daar vaste teksten die niet door de redactie gewijzigd kunnen worden. Om deze teksten in de 'juiste' taal weer te geven kan hier de taal gekozen worden. Momenteel zijn de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans en Portugees beschikbaar.

NB: de taalkeuze heeft alleen effect op de vaste teksten van de modules. De teksten voor de website zelf zult u uiteraard zelf moeten schrijven. De keuze van een taal betekent niet dat het cms teksten automatisch vertaald.

Heeft u een website in een andere taal dan bovengenoemde? Gebruik dan bijvoorbeeld Engels als meest gangbare taal of vraag naar de mogelijkheden om een taal te laten toevoegen.

Deze instelling biedt de mogelijkheid om een afbeelding te selecteren die in de vormgeving gebruikt moet worden als logo. Of - en zo ja, hoe - het logo gebruikt wordt, hangt af van de vormgeving. Vraag dit eventueel na bij de vormgever.

Klik op de -knop om de afbeeldingen te tonen. Klik op de gewenste afbeelding en de afbeelding zal direct worden weergegeven. Klik op het verwijderen-icoontje om de instelling ongedaan/leeg te maken.

Statistieken

Het cms beschikt zelf over uitgebreide statistieken. Wilt u liever een ander statistiekenprogramma gebruiken, dan vult u hier de URL in naar dat programma. Bijvoorbeeld: http://www.google.nl/analytics.
Door te klikken op de statistieken-knop in de werkbalk komt u dan meteen bij uw favoriete programma.

NB: om van andere statistiekprogramma's gebruik te kunnen maken is het vereist zij zelf het bezoek van de pagina's kunnen meten. Meestal gaat dat door het invoegen van javascript-code.

Een extern statistiekprogramma en de cms eigen statistieken kunt u gewoon naast elkaar gebruiken. De statistieken van het cms zijn te allen tijde bereikbaar via de 'Website-instellingen' > 'Statistieken'.

E-mailadres webmaster

Vul hier het e-mailadres in van de webmaster of hoofdredacteur. Het cms gebruikt dit e-mailadres als standaard e-mailadres om berichten te mailen, tenzij anders ingesteld bij de verschillende modules.

Het e-mailadres wordt bijvoorbeeld ook gebruikt als bezoekers u op de hoogte willen brengen van missende pagina's en/of gebroken hyperlinks. Volgt men een gebroken hyperlink, dan komt men automatisch op een zogenaamde 404-pagina. Op deze pagina staat een formulier en een link om u, als eigenaar van de website, te informeren over de gebroken link.