Overzicht

Het overzicht van de objecten-module toont een beknopt overzicht van alle objecten. Welke gegevens er worden getoond hangt af van de instellingen.

De acties 'Nieuw object', 'Download objecten' en 'Upload objecten' zijn allemaal van toepassing op de geselecteerde set van objecten. (U kunt zelf sets maken bij de veld-definities.)

Nieuw object

Klik op deze knop voor een nieuw object. Welke velden er ingevuld kunnen worden hangt af van de veld-definities.

Download objecten

Via "Download objecten" kunt u de getoonde lijst van objecten downloaden naar uw eigen computer. Klik op de knop en er verschijnt een popup met de keuze om de lijst meteen te openen of op te slaan.

De lijst is een zogenaamde CSV-bestand dat u direct kunt openen met Microsoft Excel (of elk ander spreadsheet-programma of tekstverwerker).
De inhoud van het bestand ziet er als volgt uit (voorbeeld):

id;site;field1:Voornaam;field2:Achternaam;...;field50
12;websitenaam;Peter;Janssen;...
14;websitenaam;Jolanda,Smit;...
...

De eerste regel bevat de naam van de kolommen. Deze komen overeen met de gegevens die u per object kunt opgeven (afhankelijk van de veld-definities). Per kolom staat de veldnaam (bijv. field1) gevolgd door de naam (bijv. Voornaam) zoals ingesteld bij de velddefinities (gescheiden met een :, bijv. field1:Voornaam). De gegevens zijn per kolom gescheiden met een punt-komma (;).

Zie voor een nadere toelichting ook 'Items zoeken, downloaden en verwijderen'.

NB: het cms gebruikt als scheidingsteken een punt-komma (;). Onder Windows is soms als lijstscheidingsteken een komma (,) ingesteld. Als u de lijst dan opent met Excel staan alle gegevens in 1 kolom. Om dit te voorkomen kunt u het beste het lijstscheidingsteken veranderen in een punt-komma (;).

De lijst kunt u bewerken en vervolgens weer uploaden.

Upload objecten

Een eerder gedownloade of zelfgemaakte lijst kunt u weer uploaden en zo de gegevens van objecten aanpassen of nieuwe objecten toevoegen. Klik op de knop en er verschijnt een popup om de lijst op uw computer te selecteren. Klik op 'Ok' en de lijst wordt geupload en de aanpassingen verwerkt.

Bij een upload zijn de namen optioneel (zie Download objecten hierboven), de objecten-module kijkt alleen naar de veldnaam voor de dubbele punt (dus field1, field2, etc.). Als het csv-bestand een eerste regel met kolomnamen bevat, dan is de volgorde van de kolommen niet van belang.
Bevat de csv geen eerste regel met kolomnamen (dus nergens een kolom die begint met field<nummer>), dan zal de module de kolommen doornummeren en vanaf de eerste regel inlezen als zijnde field1;field2;field3,etc.

NB: Het cms past de gegevens per object aan op basis van het id. U moet het id van een bestaand object dus niet wijzigen in de lijst/csv! Als het id nog niet bestaat (of er geen id is opgegeven) maakt het cms een nieuw object aan.

Overzicht van objecten

Als er bij de veld-definities eigen sets zijn aangemaakt, dan zal boven het overzicht een keuzemenu staan om een gewenste set te kiezen. Welke gegevens per object van een set getoond worden hangt af van de instellingen bij de veld-definities.

Klik op de regel van een object om het te bewerken.

Klik op het hyperlink-icoontje achter een object om een hyperlink te maken naar de detailpagina.

Voor het verwijderen van objecten zie 'Items zoeken, downloaden en verwijderen'.