home | sitemap

Forums

De forum-module opent standaard met het overzicht van alle forums:

Nieuw forum

Klik op de knop 'Nieuw forum' om een nieuw forum aan te maken. Per forum kunt u het volgende instellen:

Titel De titel/onderwerp van het forum. Deze titel wordt in het cms en op de website weergegeven in het overzicht van forums.
Actief Of het forum actief is. Een niet-actief forum wordt niet op de website getoond, gebruikers kunnen er dus niet in en ook geen berichten lezen of plaatsen.
Gebruikers mogen e-mailadres invoeren Als een gebruiker een bericht plaatst, kan hij ook zijn e-mailadres opgeven. Als u uit privacy-overwegingen niet wilt dat e-mailadressen worden opgegeven, kunt u dat hier instellen.
Gebruikers mogen foto uploaden Als u wilt, kunt u gebruikers per bericht een foto laten uploaden.
Gebruikers mogen antwoorden Indien gewenst kan de mogelijkheid om op een bericht te reageren uitgeschakeld worden. Op die manier kunt u bijvoorbeeld een gastenboek maken.
Alleen gebruikers uit de volgende groepen hebben toegang U kunt de toegang tot een forum beperken tot een groep gebruikers. Kies hier de gewenste groepen. Gebruikers moeten vervolgens inloggen om berichten te kunnen lezen en plaatsen.

Via deze knop kunt u een link invoegen naar het forum.

Selecteer eerst de tekst op de pagina waar de link moet komen. Ga vervolgens naar de forum-module en klik op de knop en de link is gemaakt. U kunt meteen op de link klikken om het forum te bekijken.

De forum-module toont standaard een overzicht van alle forums met per forum aantal onderwerpen, aantal berichten en een link naar het laatste bericht. Door op de titel van een forum te klikken komt men in het overzicht van alle berichten. Onder het overzicht staat een korte uitleg over de werking van het forum.

Overzicht van forums 

Alle forums worden weergegeven gesorteerd op titel. Als een forum niet actief is wordt het 'uitgegrijsd' weergegeven.

Klik op de titel van een forum om de instellingen te bewerken.

De kolom 'Aantal berichten' staat het aantal berichten dat het forum bevat. Door op het aantal te klikken kunt u de berichten beheren.

Via de checkbox in de kolom 'Actief' kunt u een forum op actief zetten of niet. Inactieve forums worden niet op de website getoond. Zet of verwijderen het vinkje bij de gewenste forums en klik op 'Opslaan' om de instelling door te voeren.

Om direct een link naar een forum te maken klikt u op het het link-icoontje  in de kolom 'Link'. Selecteer eerst de tekst op de pagina waar de link moet komen. Ga vervolgens naar de forum-module en klik op het  icoontje achter het gewenste forum.

Klik op het verwijderen-icoontje  achter een forum om deze te verwijderen.
Zet de status van een forum op niet-actief om deze (tijdelijk) niet op de website te tonen.