In-/uitloggen

Inloggen

Het content management systeem kan alleen worden gebruikt nadat u bent ingelogd met een loginnaam en wachtwoord. Een loginnaam en wachtwoord krijgt u van ons. Daarna kunt u zelf voor andere redacteuren een login aanmaken en rechten verlenen.

U kunt op 3 manieren het cms opvragen:

1. Typ achter de domeinnaam van uw website gewoon /edit. Bijv.
    http://www.mijnwebsite.nl/edit
  2. Is de naam van uw website niet gelijk aan de domeinnaam of wilt u een website met een andere naam bewerken: zet dan /edit achter de domeinnaam, gevolgd door /<naam van website>. Bijv.
    http://www.anderenaam.nl/edit/mijnwebsite
  3. Wilt u direct de pagina van uw website bewerken als u deze in de browser ziet? Zet dan ?edit achter de url in de adresbalk. Bijv.
    http://www.mijnwebsite.nl/titel/van/pagina?edit

U bent ingelogd zolang uw browser geopend is!

Uitloggen

Als u klaar bent met het werken aan de website dient u zich weer uit te loggen om het cms correct te verlaten. Het content management systeem slaat automatisch alle wijzigen op zodra u naar een andere pagina binnen de website 'springt'. Verlaat u het content management systeem echter door naar een externe link te gaan (door deze in te geven in de adresbalk) of door de browser af te sluiten, dan heeft het cms niet de mogelijkheid om eventuele laatste wijzigingen te bewaren. Als u gereed bent, klik dan dus altijd op de -knop aan het begin van de werkbalk.

Uitloggen op de server
Zodra u bent ingelogd blijft u ingelogd totdat de browser een keer compleet is afgesloten. Zolang dit niet is gebeurd kunt u dus altijd weer terug keren naar het cms om verder te werken. Andere personen die na u met de browser verder gaan werken kunnen dit dus eventueel ook!

Wilt u dus compleet uitloggen of wisselen van gebruiker, sluit dan de browser af en start deze opnieuw op!