De werkbalk

De werkbalk is het belangrijkste onderdeel van het hele cms. Via de werkbalk kunt u alle functies oproepen die nodig zijn om de website op te maken en in te richten.

voorbeeld van een website met en zonder werkbalk

Boven de werkbalk bevindt zich de menubalk met minder vaak gebruikte functies.

NB: Helemaal rechtsboven in de werkbalk staat de voortgangsindicator . Als u het cms start of naar een andere pagina gaat, wacht dan met werken tot dat de indicator is verdwenen.

Als de voortgangsindicator is verdwenen toont de werkbalk de Google Pagerank van de huidige pagina, bijvoorbeeld 4/10. Staat er ?/10, dan was er geen pagerank beschikbaar.
Onder de voortgangsindicator/pagerank staat de naam van de ingelogde gebruiker.

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende knoppen. Klik op een knop voor meer uitleg.

Uitloggen  Klik op deze knop als u klaar bent met werken. Het zorgt er o.a. voor dat de laatste wijzigingen worden bewaard en eventuele andere redacteuren weer de pagina kunnen bewerken.
  Home Om terug te keren naar de homepage van de website klikt u op deze knop.
  Opmaak Opmaak van tekst. H1, H2 en H3 dienen te worden gebruikt om kopjes/titels boven paragrafen te maken. Met B (vet) en I (cursief) kunt u woorden of zinsdelen accentueren.
  Speciale opmaak  Biedt de mogelijkheid om naast bovengenoemde opmaak andere opmaken te definiėren. Deze dienen wel voorgeprogrammeerd te zijn door de vormgever.
  Uitlijnen Hiermee kan tekst links of rechts uitgelijnd worden, gecentreerd worden of kunnen regels uitgevuld worden weergegeven.
  Opsommingen Om ongenummerde (bullets) of genummerde opsommingen te maken.
  Afbeeldingen Om afbeeldingen te beheren en in te voegen.
  Speciale symbolen Om speciale symbolen als ė, ξ, €, etc. in te voegen.
  Tabellen Hiermee kunnen tabellen worden ingevoegd, bewerkt en opgemaakt worden.
  Drempelvrij Biedt de mogelijkheid om woorden en zinnen te voorzien van een taal en/of afkortingen te verklaren in het kader van Drempelvrij.
  Bladwijzers Hiermee kunnen bladwijzers, zogenaamde anchors, worden ingevoegd en kunnen er linkjes naar bladwijzers worden gemaakt.
  Hyperlinks Om hyperlinks te maken naar documenten/bestanden, naar eigen webpagina's en pagina's op andere websites.
  Sitemap Het centrale punt om de complete website te overzien en te bewerken (pagina's verwijderen, menu's verplaatsen, etc.)
  Pagina-instellingen / website-instellingen Per pagina en voor de hele website kunnen hier de instellingen worden gedaan.
  Publiceren Wijzigingen aan de website kunnen met de publiceer-knop worden gepubliceerd op de publieke website.
  Statistieken Via statistieken kan het bezoek aan de website worden bekeken. Dit kan zowel via het ingebouwde statistiekenpakket als via externe pakketen (bijvoorbeeld Google Analytics).
  Modules Geeft toegang tot de verschillende modules die het cms kent.
  HTML-mode Om de HTML handmatig te kunnen bewerken.
  Online help Brengt u naar deze website met de online help.
  Berichten  Dit icoontje (helemaal rechts op de werbalk) geeft aan of er berichten voor u zijn. Klik op het icoontje om de berichten te lezen.