Kopteksten

Kopteksten, ook wel headings genoemd, worden gebruikt om paragrafen te voorzien van, de naam zegt het al, een kop. Er is keuze uit drie verschillende koppen ,  en , waarbij H1 de grootste lettergrootte heeft en H3 de kleinste. De daadwerkelijke grootte, kleur, lettertype, etc. hangt af van de vormgeving die aan deze buttons is toegekend.

Wanneer u een koptekst wilt toepassen op een paragraaf klikt u ergens in de paragraaf, vervolgens klikt u op één van de knoppen en de weergave verandert. Om dit ongedaan te maken klikt u op dezelfde knop of klik meteen op een andere knop om van keuze te veranderen.

Tip! Welke koptekst actief is kunt u zien door de tekstcursor in de koptekst te plaatsen: in de werkbalk licht dan knop van de ingestelde koptekst op.

Kopteksten zijn belangrijk!

Kopteksten zijn van groot belang als het gaat om zoekmachine-optimalisatie. Naast de pagina-titel (zie Pagina-instellingen) kent een zoekmachine veel waarde toe aan woorden die in een koptekst met H1, H2 of H3 staan. Maak dus zorgvuldig gebruik van kopteksten en neem eventuele zoekwoorden die van belang zijn op in een koptekst.