Tip: lijstscheidingsteken instellen

Als u een lijst als CVS-bestand download in het cms, dan gebruikt het cms een punt-komma (;) als scheidingsteken voor de gegevens per kolom. Op sommige computers is echter een komma (,) als lijstscheidingsteken ingesteld. Als u dan het bestand opent verschijnen alle gegevens in 1 kolom waardoor u ze niet meer kunt bewerken en/of uploaden na opslaan.

Om ervoor te zorgen dat uw spreadsheet-programma (bijvoorbeeld MS Excel) de lijst correct weergeeft kunt u de punt-komma (;) als lijstscheidingsteken instellen onder Windows:

1. Ga naar de het configuratiescherm (Start > Configuratiescherm)
  2. Ga naar 'Landinstellingen'
  3. Klik op de knop 'Aanpassen' achter de ingestelde taal
  4. Kies bij 'Lijstscheidingsteken' voor een punt-komma (;)
  5. Sla de wijziging op

Open de lijst opnieuw met het spreadsheet-programma.