Op het tabblad 'Instellingen' kunt u de instellingen voor de nieuwsbrief-module beheren:

E-mailgegevens

De gegevens waarmee een nieuwsbrief wordt verstuurd. U kunt hier naam, (afzender)adres en onderwerp instellen.

Het onderwerp van een nieuwsbrief kunt u per nieuwsbrief wijzigen door bij de Pagina-instellingen een titel op te geven.

Voor meer instellingen kunt u ook bij de pagina-instellingen terecht. Bij een nieuwsbrief verschijnt een extra tab 'Nieuwsbrief'. Naast naam, adres en onderwerp, kunt u daar ook de prioriteit instellen en de stijl.
Deze gegevens worden alleen gebruikt tijdens het verzenden.

Stijl voor nieuwsbrief

Indien beschikbaar kunt u hier een aparte stijl voor het versturen van de nieuwsbrief instellen en eventueel de stijl-variabelen aanpassen.

Voor een nieuwsbrief zijn drie stijlen mogelijk: de hier ingestelde stijl is bedoeld voor het verzenden, bij de pagina-instellingen (tab 'Algemeen') voor het tonen op de website en de stijl bij de tab 'Nieuwsbrief' bij de pagina-instellingen als u voor het verzenden wilt afwijken van de centrale stijl-instelling.

Bounce-limiet

Geeft aan hoe vaak een nieuwsbrief naar een abonnee mag worden verstuurd en niet afgeleverd kon worden (gebounced: Engels, letterlijk 'terug stuiteren') voordat de abonnee op inactief wordt gezet.

Als de bounce-limiet bijvoorbeeld ingesteld staat op 4 en de een nieuwsbrief kon voor de 5de keer niet worden afgeleverd, dan wordt de status van de bewuste abonnee automatisch op inactief gezet. Bij een volgende mailing wordt naar die abonnee dan geen nieuwsbrief meer verstuurd. Om de abonnee weer de activeren moet de bounce-teller op 0 worden gezet en de status weer op actief.

E-mail validatie uitvoeren

Zet deze optie op 'Ja' als u wilt dat van abonnees die zich via de website aanmelden het e-mail adres gecontroleerd wordt. Een abonnee krijgt dan voor de bevestiging van zijn e-mailadres een e-mail met daarin een link. Pas als op die link is geklikt zal de abonnee daadwerkelijk geregistreerd worden.

Verstuur notificaties

Kies 'Ja' als u bij elke aanmelding van een abonnee een e-mailtje ter informatie wenst te ontvangen. U kunt tevens opgeven op welk adres u het mailtje wenst te ontvangen.

Statistieken

Kies 'Ja' als u het openen van een nieuwsbrief en de clicks op de hyperlinks in een nieuwsbrief wilt meten.

Extra info bij aanmelden

Als een abonnee zich aanmeldt voor de nieuwsbrief, dan wordt standaard gevraagd om e-mailadres en gewenst formaat (tekst of html).
Kies hier de gewenste gegevens die ook wilt vragen. Bij Custom 1-3 kunt u zelf een gegeven/vraag opgeven die getoond moet worden.
Per gegeven kunt u aangeven of het een verplicht veld is of niet.