Polls

De poll-module toont standaard het overzicht van polls:

Nieuwe poll

Klik op deze knop om een nieuwe poll aan te maken. Per poll kunt u de volgende gegevens opgeven:

Intro  Een korte introductie tekst voor boven de daadwerkelijke vraag.
Vraag/stelling  De vraag of stelling voor de poll.
Antwoorden  Bij elke vraag/stelling horen meerdere antwoorden. Klik op 'Voeg antwoord toe' om een nieuw antwoord toe te voegen. Vervolgens kunt het antwoord en eventueel het initiele aantal stemmen opgeven. Herhaal bovenstaande voor elk antwoord.
Label U kunt polls voorzien van een label. Dit label kunt u gebruiken als makkelijk te onthouden naam voor als u handmatig een poll in wilt voegen.
Actief/default Geeft aan of dit de actieve/default poll is. Overal waar u de poll invoegt zonder een id of label zal deze poll getoond worden (zie hieronder voor meer informatie).
Tonen in archief geeft aan of de poll in het archief getoond moet worden. Op gearchiveerde polls kan niet meer gestemd worden. Als u bijvoorbeeld bij de actieve/default poll 'Tonen in archief' op 'Ja' zet kan er niet meer gestemd worden, maar kunt u de poll nog wel een tijdje tonen.

Overzicht van polls

Het overzicht toont de beschikbare polls.

Klik op de 'Vraag/stelling' van een poll om te wijzigen. U kunt te allen tijde de poll aanpassen, bijvoorbeeld om de stemming te beïnvloeden. Hiervoor is het niet nodig de website te publiceren: polls worden namelijk dynamisch op een pagina getoond.

De kolom 'Actief/default' geeft aan welke poll momenteel actief is. Klik op het keuzerondje voor de gewenste poll en die poll zal actief worden. De poll is dan direct actief, publiceren van de website is niet nodig.

Klik op icoontje  in de kolom 'Invoegen' om een poll in te voegen op een pagina. Plaats eerst de tekstcursor op de plek waar de poll moet komen, open vervolgens de poll-module en klik op het invoegen-icoontje van de gewenste poll.

Achter elke poll staat de verwijderen-knop. Klik op de knop en de poll wordt na bevestiging verwijderd.

Poll invoegen

Een poll kan worden ingevoegd door in de poll-module te kiezen voor ' Voeg actieve/default poll in' of door achter een poll op het invoegen-icoontje te klikken. In de tekst komt dan respectievelijk de volgende macro te staan:

De actieve/default poll: In het overzicht van polls kan worden aangegeven welke poll de actieve ofwel de default poll is. Aangezien een poll altijd dynamisch wordt ingevoegd, kan zo dus eenvoudig de poll (bijvoorbeeld op de homepage) veranderd worden zonder de website te moeten publiceren.

...

...

NB: Om macro's in deze helpwebsite te kunnen tonen zonder dat het cms ze verwerkt zijn ze speciaal opgemaakt. De voorbeelden kunnen daarom niet via knippen en plakken toegepast worden!
Typ een macro dus over, in plaats van deze te kopieëren!

of een vaste poll: door een specifieke poll in te voegen wordt altijd 'die' poll getoond. Op die manier kunnen dus verschillende polls op de website getoond worden. In de macro komt dan na POLL het unieke kenmerk van de poll (een nummer) of het door de redacteur opgegeven label. Een poll mag namelijk ook direct worden ingevoegd door gewoon de macro in te typen. Door een poll een label te geven is dan makkelijk aan te geven welke poll bedoeld wordt.

...

...

...

NB: een poll kan ook buiten het tekstvlak gebruikt worden. Neem eventueel contact op met de bouwer van de vormgeving/html om dit mogelijk te maken. Dit geldt ook als de poll qua opmaak aangepast moet worden.

Poll archief

Bij de instellingen van de poll-module kan worden opgegeven of een poll-archief getoond moet worden. Als dat zo is, dan staat onder elke poll een link naar het archief. De link naar het poll-archief kan ook in de tekst ingevoegd worden via de poll-module door te klikken op de knop 'Voeg link naar poll-archief in'. Het poll-archief toont alle polls die ingesteld zijn om te tonen in het archief.