SEO-instellingen

De HTML-pagina's die het cms genereert en de gebruikte URL's zijn van zichzelf uit al geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Door als redacteur ook consequent kopregels, alternatieve teksten bij afbeeldingen en duidelijke en heldere taal te gebruiken zou een website an sich al goed te vinden moeten zijn. Het onderste haalt u uit de kan door een zoekmachine-optimalisatie expert in te schakelen.

Enkele kleine aanpassingen die (indien gewenst) nog kunnen helpen zijn:

Website-titel niet toevoegen aan pagina-titel

Zet deze optie op 'Ja' om de gewenste keyword-dichtheid en/of gewicht van keywords in de titel van een pagina te optimaliseren. Het cms voegt standaard de website-titel toe aan de pagina-titel om zo een volledig mogelijke titel te krijgen. Dit kan soms ongewenst zijn als de pagina-titels geoptimaliseerd moeten worden.

Website keywords niet toevoegen aan pagina keywords

Zet deze optie op 'Ja' om de gewenste keyword-dichtheid en/of gewicht van keywords in de keyword meta-tag van een pagina te optimaliseren. Het cms voegt standaard de website keywords toe aan de pagina keywords. Dit kan soms ongewenst zijn als de keywords geoptimaliseerd moeten worden.

NB: Met het wijzigen van de onderstaande instellingen voor de websitenaam of scheidingsteken veranderen alle urls wat initieel nadelig kan zijn voor de ranking in zoekmachines. Ook links op andere websites die naar uw website verwijzen zullen niet meer werken (de url is immers anders, dus oude urls leiden tot een 404 fout).

Websitenaam niet toevoegen aan urls

Het cms voegt standaard de naam van de website toe aan de urls. Voor zoekmachine-optimalisatie kan het wenselijk zijn urls zonder websitenaam te hebben. Zet deze optie dan op 'Ja'.
Deze optie is (nog) niet beschikbaar voor dynamische website of websites die niet de hoofd-website zijn (zie Domeinnamen...).

Gebruik '-'-teken als woordscheidingsteken in urls i.p.v. '_'-teken

Het cms maakt zoekmachine vriendelijke urls door de namen van de menu-items en pagina-titels te gebruiken om de url van een pagina op te bouwen. Niet alle karakters zijn echter toegestaan in een url, vandaar dat het cms verboden karakters vertaald in een '-'-teken (hyphen) of '_'-teken (underscore) bij 'oudere' websites.

Deze pagina zou bijvoorbeeld op basis van de menu-items bijv. help/Google/SEO/SEO-instelingen heten. De / na Google is bijv. niet de bedoeling. De url wordt dus uiteindelijk: help/google-seo/seo-instellingen.

Voor oudere websites (van voor november 2008) gebruikt het cms nog een '_' (underscore) in plaats van een '-' voor verboden karakters. Wilt u in plaats van een '_' liever de nog zoekmachine vriendelijkere '-', kies dan bij deze optie voor 'Ja'.

Redirect extra domeinnamen naar hoofddomein

Zet deze optie op 'Ja' om extra domeinnamen via een 301-redirect door te laten verwijzen naar de hoofddomeinnaam.

Eigen urls kunnen opgeven

Het cms geeft pagina's automatisch een url op basis van de titels van de menu-items/pagina's die tot die pagina leiden. Indien gewenst kan deze automatische url worden 'overruled' bij de pagina-instellingen van een pagina door deze instelling op 'Ja' te zetten.

Default update frequentie van een pagina (sitemap.xml)

De default waarde voor de update frequentie vooor alle pagina's in de sitemap.xml voor zoekmachines.

Zie ook De sitemap.xml.