Toegang bezoekers

Daar waar wenselijk kunnen pagina's en/of complete takken van de website worden afgeschermd: alleen bezoekers met een geldig loginnaam en wachtwoord krijgen toegang tot die pagina(s).

Toegang tot een pagina is altijd gebaseerd op groepen van bezoekers: bezoekers zitten in één of meerdere groepen en aan de hand van die groepen wordt de toegang geregeld.

Bij de pagina-instellingen kan worden aangeven of een pagina - en eventuele onderliggende pagina's -beveiligd moeten zijn. Door de pagina zelf niet, maar onderliggende pagina's wél te beveiligen, kan de pagina zelf als ingangspagina worden gebruikt  die bijvoorbeeld uitlegt waarom de pagina's zijn beveiligd of hoe men toegang (=loginnaam/wachtwoord) kan krijgen.

Door 'Deze pagina is beveiligd' op 'Ja' te zetten is de pagina zelf beveiligd. Er verschijnt een extra keuzemogelijkheid om de groepen in te stellen. Rechts staan de beschikbare groepen, links de reeds toegekende groepen. Klik op een groep in het rechter keuzemenu en vervolgens op de «-knop en de groep wordt toegekend aan de pagina. U kunt ook dubbelklikken op een groep om toe te kennen. En vice versa: door groepen van links naar rechts te verplaatsen worden ze verwijderd.

Pas als een pagina ook onderliggende pagina's (zeg submenu's) heeft, verschijnt de tweede optie 'Alle onderliggende pagina's zijn beveiligd'. De geselecteerde groepen gelden voor beide opties.

De gebruikers en groepen van gebruikers kunnen worden beheerd bij 'Autorisatie'.