Module op een pagina tonen

Vrijwel elke module biedt de mogelijkheid om een link naar de module in te voegen. Deze link verwijst dan bijvoorbeeld naar het overzicht (van agendaitems) of een inschrijfformulier (nieuwsbriefmodule), etc.

Aan deze link zal het cms altijd het ID meegeven van de pagina waarop de link wordt ingevoegd. Het wordt meegegeven in de parameter conpag, bijvoorbeeld:

http://www.mijnwebsite.nl/cgi/register.cgi?site=mijnwebsite;conpag=p000123

De module zal de parameter conpag gebruiken om zijn html te tonen op die pagina: zaken als de weergave van het huidige (sub)menu, kruimelspoor, etc. blijven zoals ze zijn, waardoor het voor de bezoeker lijkt alsof hij de pagina niet verlaten heeft.

De parameter conpag kan door de redacteur (of vormgever) te allen tijde aangepast worden om een module op een heel andere (speciaal opgemaakte?) pagina te tonen. Het ID van een pagina is te vinden in de sitemap en staat achter elk pagina tussen haakjes.

NB: als er geen conpag parameter is opgegeven zal een module altijd een default (lege) pagina gebruiken. Elke website heeft zo'n default pagina, namelijk empty.html, bijvoorbeeld http://www.mijnwebsite.nl/mijnwebsite/empty.html, die bij het publiceren van een website wordt aangemaakt.

Direct module tonen

De link naar een module kan ook worden gebruikt als redirect om de module direct te tonen op een pagina: als een bezoeker naar een pagina gaat, verschijnt direct de module zonder dat er nog een keer op een hyperlink geklikt moet worden.

1. Ga naar de pagina-instellingen en zet bij 'Overig' 'Is een redirect pagina' op 'Ja'.
  2. Klik achter het invoerveld voor de url op de sitemap-knop. Helemaal aan het eind van de sitemap vind je een overzicht van de modules. Klik op de gewenste module.
  3. Bij de module kun je op het hyperlink-icoontje klikken, bijv. achter een product of groep bij de shop, een forum bij de forum-module, de 'Hyperlink naar registratie-formulier invoegen' knop bij de nieuwsbrief-module, etc.
  4. Sla de instellingen op en publiceer de website en bekijk het resultaat door naar deze pagina te gaan (of als aanwezig: klik linksonder op de knop 'Publiceer' om meteen het resultaat te bekijken...)