Overig

Is een redirect pagina

Via de instelling 'Is een redirect pagina' kunt u bezoekers automatisch laten doorverwijzen naar een andere pagina of website. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als u een hoofdmenu-item direct wilt laten doorverwijzen naar het eerste submenu-item.

Als u de instelling op 'Ja' zet verschijnt het invoerveld 'Redirect naar pagina' om een URL op te geven. Als u wilt doorverwijzen naar een externe website, dan kunt u direct de gewenste URL opgeven. Wilt u doorverwijzen naar een pagina op de eigen website, klik dan op het sitemap-icoontje . Het popupvenster om een hyperlink te maken verschijnt. Selecteer de gewenste pagina uit de sitemap en de URL naar de pagina wordt ingevuld.

Onder het invoerveld voor de URL staat het veld 'Wachttijd (seconden)'. Hier kunt u de tijd opgeven voordat de bezoeker wordt doorverwezen. Vult u niets in, dan wordt de bezoeker direct doorverwezen. De pagina zelf is dan niet zichtbaar.
Wilt u de bezoeker nog wat informatie meegeven en aangeven dat hij wordt doorverwezen? Vul dan bijvoorbeeld 10 (seconden) in en leg op de pagina uit dat de bezoeker zal worden doorverwezen.

Het is ook mogelijk de pagina te openen in een nieuw venster. Kies bij 'Open in popup' een popup-venster. Afhankelijk van de ingestelde wachttijd zal er een popup-venster verschijnen met de opgegeven pagina/url.
Als een popup-venster is ingesteld, dan zal de huidige pagina gewoon blijven staan.

NB: redirects werken niet in het cms, ze werken alleen in de gepubliceerde website.

Heeft een pagina

Deze (misschien wat vreemde) instelling is speciaal bedoeld voor nieuwsitems. In het overzicht van nieuwsitems heeft elk item een 'lees meer'-linkje naar de bijbehorende pagina. Voor korte nieuwtjes is complete pagina wellicht wat overbodig en kan volstaan met een (wat uitgebreidere) samenvatting. Vul in dat geval titel en samenvatting in en zet deze instelling op 'Nee'. Het nieuwsitem krijgt dan geen 'lees meer'-linkje en de inhoud van de pagina wordt verder niet door het cms gebruikt.

Heeft een iframe

Als de vormgeving die mogelijkheid biedt voor het tonen van een iframe, dan is deze instelling zichtbaar. Hiermee kunt u een andere website binnen de vormgeving van uw eigen site tonen. Op 'Ja' gezet verschijnen velden voor een URL, de breedte en de hoogte. De URL mag verwijzen naar elke gewenste pagina of website. Voor de breedte dient een x aantal pixels op gegeven te worden, zodat het iframe netjes in de vormgeving past (De vormgever kan de breedte eventueel ook al via de vormgeving een waarde gegeven hebben. In dat geval is een breedte eventueel niet nodig. Raadpleeg de vormgever.)
De hoogte dient te worden afgestemd op de pagina die in het iframe getoond wordt. Een iframe kan niet 'meegroeien' met de hoogte van de getoonde pagina. Voor het mooiste resultaat: vul voor de hoogte een waarde in die de te tonen pagina's zonder scrollbars toont.

Tip: Ondersteunt de vormgeving geen iframes? Geen nood: iframes kunnen via de 'HTML invoegen' te allen tijde zelf ingevoegd worden. Enige kennis van HTML is wel vereist.