Imports

De occasions-module biedt de mogelijkheid om occasions van de 'Auto Presentatie'-oplossingen van CustomerConnect, Autodealers.nl en/of Hexon ('Wheeler Delta') in te lezen. Ook een eigen CVS-bestand kan worden ingelezen.

Op het tablad Imports van de Occasions-module kunnen één of meerdere imports van leveranciers worden opgegeven. Kies in de dropdown (aan het eind van het overzicht) een leverancier en een set nieuwe invoervelden verschijnt. Afhankelijk van de leverancier dient het een en ander ingesteld te worden:

NB: staat uw leverancier er niet bij? Laat het ons dan weten, dan voegen wij deze graag toe.

CustomerConnect
FTP ip-adres: Het ip-adres van de server van CustomerConnect waar de gegevens van opgehaald dienen te worden (standaard: 195.114.235.147)
NB: Als de gegevens eventueel in een (sub)directory staan, geef het pad dan op achter het ip-adres, bijv. 195.114.235.147/pad/naar/zip
FTP user:
Gebruikersnaam voor het FTP-account.
FTP password: Wachtwoord voor het FTP-account.
DSL-nummer(s)

Vul hier eventueel de DSL-nummers in van de vestigingen welke ingelezen moeten worden.

NB: deze optie is speciaal bedoeld als meerdere websites hetzelfde CustomerConnect (FTP-)account gebruiken. De import-module zal er dan voor zorgen dat de gegevens 1x worden opgehaald bij CustomerConnect en bij de juiste websites (op basis van de DSL-nummers) worden ingelezen.

Bovenstaande gegevens krijgt u van CustomerConnect.

Hexon
Klantnummer: Het klantnummer van Hexon op basis waarvan de occasions ingelezen kunnen worden.

Bovenstaande gegevens krijgt u van Hexon.

Autodealers.nl
URL: De url van de XML-feed die moet worden ingelezen.
Formaat afbeeldingen:
Het formaat van de afbeeldingen die de module moet inlezen. De feed van Autodealers.nl bevat meerdere formaten, bijv. 640, 320, 90, etc. breed. Geef hier bijv. 640 op voor de afbeeldingen van 640 breed.

Bovenstaande gegevens krijgt u van Autodealers.nl.

Eigen CSV-bestand
Bestand: U kunt zelf CSV-bestanden bij de documenten in het cms. Vervolgens kiest u hier het gewenste CSV-bestand.
Lijstscheidingsteken:
Het lijstscheidingsteken dat in het CSV-bestand wordt gebruikt. Standaard is dit meestal een komma (,). Heeft u iets anders ingesteld in Excel of het programma dat het CSV-bestand heeft gemaakt? Stel dan dat teken in.

Het CSV-bestand moet in de eerste regel de kolomnamen bevatten. De volgende regels bevatten dan per occasion de gegevens. Per occasion moet minimaal het veld kenteken gevuld zijn met een unieke waarde.
Zie het voorbeeld CSV-bestand.
Per occasion dient u tevens in het cms bij de afbeeldingen in de map occasions-module de afbeeldingen per occasion toe te voegen. De naamgeving die u daarbij moet aanhouden is <kenteken>_1.jpg, <kenteken>_2.jpg, etc.

NB: occasions die niet meer in het CSV-bestand voorkomen worden bij het inlezen automatisch van de website verwijderd, inclusief alle afbeeldingen!

Meerdere imports opgeven

U kunt onbeperkt imports van leveranciers toevoegen door herhaaldelijk via de dropdown een leverancier toe te voegen.

NB: Het is niet mogelijk dat 2 of meer websites dezelfde import inlezen! Is dat (per ongeluk) wel zo ingesteld, dan geldt het principe: wie het eerst komt, wie het eerst maalt (De andere websites zullen dan niets inlezen). Dit geldt niet voor imports van Autodealers.nl of CustomerConnect imports met expliciete DSL-nummers.
Wel kunnen websites elkaars occasions tonen indien gewenst, zie Instellingen.