Gebruikersgroepen

Om gebruikers toegang te verlenen tot afgesloten delen van de website moet u ze een loginnaam en wachtwoord geven. Vervolgens dient u een gebruiker toe te voegen aan een of meerdere groepen: op basis van de groep(en) verleent u dan de daadwerkelijke toegang.

Via "Autorisatie > Gebruikersgroepen" verschijnt een popup-venster waarmee u gebruikersgroepen kunt beheren. Bovenaan de tab "Gebruikersgroepen" staat 1 knop:

Nieuwe groep

Klik op deze knop om een nieuwe groep toe te voegen. Per groep kunt u de volgende gegevens opgeven:

Naam Naam van de groep.
Omschrijving Omschrijving van de groep (voor eigen gebruik, wordt verder niet door het cms gebruikt).
Homepage

Homepage van de groep. De homepage van de groep is de pagina waar de gebruikers naar toe worden gestuurd na het inloggen. Als een gebruiker een eigen homepage heeft, dan gaat een gebruiker altijd naar die homepage. Als een gebruiker in meerdere groepen zit zal het cms de homepage gebruiken van één van de groepen.

NB: deze optie is alleen beschikbaar voor dynamische websites.

Bevat de gebruikers De gebruikers die in deze groep zitten. Een gebruiker moet in één of meerdere groepen zitten, want op basis van groepen wordt toegang geregeld. Een gebruiker die niet in een groep zit krijgt nooit toegang!

Overzicht groepen

Het overzicht toont de gebruikersgroepen.

Klik op de naam van een groep om de gegevens te wijzigen en/of gebruikers toe te voegen.

Achter elke groep staat de verwijderen-knop . Klik op de knop en de groep wordt na bevestiging verwijderd.