Redacteuren

Om redacteuren toegang te verlenen tot het cms moet u ze een loginnaam en wachtwoord geven. Vervolgens dient u een redacteur toe te voegen aan een of meerdere groepen: op basis van de groep(en) verleent u dan de daadwerkelijke toegang en rechten.

Via "Autorisatie > Redacteuren" verschijnt een popup-venster waarmee u redacteuren kunt beheren.

Nieuwe redacteur

Klik op deze knop om een nieuwe redacteur toe te voegen. Per redacteur kunt u de volgende gegevens opgeven:

Voornaam De voornaam van de redacteur.
Achternaam De achternaam van de redacteur.
E-mailadres E-mailadres van de redacteur. Dit e-mailadres wordt gebruikt om een redacteur zijn loginnaam/wachtwoord te mailen als men deze is vergeten en kan worden gebruikt om uw redacteurs (een nieuwsbrief) te mailen.
Taal

De taal waarin het cms zich moet presenteren.

Wachtwoord

Wachtwoord waarmee de redacteur moet inloggen.

Tip! Het is verstandig niet eenvoudig te raden wachtwoorden te gebruiken. Om u een idee te geven of een wachtwoord veilig is verschijnt onder het wachtwoord een indicatie van de sterkte van het wachtwoord.

Groepen  Groepen waar deze redacteur onderdeel van uit maakt. Een redacteur moet in één of meerdere groepen zitten, want op basis van groepen wordt toegang geregeld. Een redacteur die niet in een groep zit krijgt nooit toegang!

Ontvangt periodieke mail met
cms-berichten

Het cms beschikt over een interne berichten service om redacteuren op de hoogte te houden van nieuws, tips, etc. rondom het cms. 1x per maand wordt een overzicht (van nog niet gelezen berichten) naar de redacteuren gemailed. Zet deze optie op 'Nee' om geen maandelijkse mail te ontvangen voor deze redacteur.

Overzicht redacteurs

Het overzicht toont alle redacteurs van/voor de website.

Klik op de naam van een redacteur om de gegevens te wijzigen. Alle gegevens kunnen worden gewijzigd, behalve de loginnaam. Als u een redacteur een nieuwe loginnaam wilt geven, verwijder dan eerst de oude logingegevens en voeg de redacteur weer toe met een nieuwe loginnaam.

Achter elke redacteur staat de verwijderen-knop . Klik op de knop en de redacteur wordt na bevestiging verwijderd.